Gresk stifado med storfekjøtt, potetmos og persille
20-30
Glutenfri

Gresk stifado med storfekjøtt, potetmos og persille

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • vann
  • malt kanel
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker/honning
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Gresk stifado

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
strimlet storfekjøtt
Strimlet storfekjøtt
300 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker/honning
1 ts

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 506 kcal
  • Fett 9 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt laurbærblad, nellik eller tomatpuré i gryten for ekstra god smak.

  1. Potetmos: Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Gresk stifado: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken og gulrøttene i terninger. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele i 3–4 minutter, til grønnsakene er gylne. Tilsett halve pakken med kryddermiksen, de hakkede tomatene, 2 dl vann, oksebuljongen og ¼ ts kanel. Gi det hele et oppkok, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 2 ss eddik, 1 ts sukker, salt og pepper.
  3. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  4. Tilbehør: Skyll og finhakk bladpersillen, og server den til retten.