Glutenfri
Gresk stifado med storfekjøtt, potetmos og persille
3.92 (73)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- malt kanel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker/honning
- vann
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Aromasopp
100 g
Strimlet storfekjøtt
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker/honning
1 ts
Bladpersille
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 501 kcal
- Fett:
- 9 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt laurbærblad, nellik eller tomatpuré i gryten for ekstra god smak.
Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken og gulrøttene i terninger. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele i 3–4 minutter, til grønnsakene er gylne. Tilsett halve pakken med kryddermiksen, de hakkede tomatene, 2 dl vann, oksebuljongen og ¼ ts kanel. Gi det hele et oppkok, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 2 ss eddik, 1 ts sukker, salt og pepper.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og finhakk bladpersillen, og server den til retten.
Vel bekomme!