Karibisk kylling med mango- og agurksalat servert med kokosris med limezest
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Karibisk kylling med mango- og agurksalat servert med kokosris med limezest

Ris kokt i kokosmelk og kylling glasert i mangochutney og limesaft gir deilige, sydhavske assosiasjoner.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • vann
    • salt
    • pepper
    • olje
    • olivenolje

    Lime- og kokosris

    kokosmelk
    Kokosmelk
    1 liten boks
    jasminris
    Jasminris
    125 g
    limeskall
    Limeskall
    1 ts
    koriander
    Koriander
    ½ bunt
    Vann
    1½ dl

    Mango- og agurksalat

    mango
    Mango
    1 stk
    agurk
    Agurk
    1 stk
    koriander
    Koriander
    ½ bunt
    lime
    Lime
    ½ stk

    Mango- og limeglasert kylling

    mangochutney
    Mangochutney
    1 glass
    garam masala
    Garam masala
    1 pakke
    lime
    Lime
    ½ stk
    skivet kyllingfilet
    Skivet kyllingfilet
    300 g
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 767 kcal
    • Fett 20 g
    • Karbohydrater 96 g
    • Protein 50 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett halvparten av kokosmelken i mangochutneyblandingen for en mildere saus.

    1. Lime- og kokosrisHa kokosmelken, 1½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. La risen koke under lokk på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. 
    2. Mango- og agurksalat: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt agurken i terninger. Bland mangoen, agurken og halvparten av korianderen i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen, litt olivenolje, salt og pepper.
    3. Mango- og limeglasert kylling: Bland mangochutneyen og garam masala-krydderet i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen og salt. 
    4. Mango- og limeglasert kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den har en jevn stekeskorpe på begge sider. Rør inn mangochutneyblandingen. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek det hele videre i 2–3 minutter.
    5. Lime- og kokosris, fortsettelse: Smak til den ferdigkokte risen med skallet fra limen. Bland inn resten av korianderen rett før servering. 
    6. God middag!