Glutenfri
Krydret svinekam
med potetchunks og brokkolisalat med rødløk og mais, servert med paprikasausNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Oregano
1 pakke
Brokkoli
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
160 g
Smør
1 ss
Paprikasaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 592 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke brokkolien og løken i ovnen med potetene, de siste 15 minuttene av potetenes steketid.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av potetens størrelse. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Krydre med basilikum- og oreganokrydderet og litt salt mot slutten av kjøttets steketid.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i staver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann.
Kok brokkolien i 3 minutter. Tilsett rødløken, og gi den et raskt oppkok. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Ha i maisen og 1 ss smør, og varm opp på høy varme i 2 minutter.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!