Glutenfri
Grove karbonader i fløtesaus med blomkål, og potetmos med timian
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Rustikk potetmos med timian
500 g
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
Grove karbonader m/løk
450 g
Fløtesaus
½ pakke
Blomkål
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 905 kcal
- Fett:
- 54 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også gratinere potetmosen med litt ost i ovnen i 10–15 minutter på 220 grader.
Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, til den er gyllen. Tilsett ½ ss smør og en klype sukker, og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en ny stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett fløtesausen, og gi det hele et raskt oppkok.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del blomkålen i buketter, og skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok grønnsakene i 2–3 minutter.
Vel bekomme!