Grove karbonader i fløtesaus med blomkål, og potetmos med timian
Glutenfri

Grove karbonader i fløtesaus med blomkål, og potetmos med timian

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Grove karbonader m/løk
450 g
(Melk, Laktose)
Fløtesaus
½ pakke
(Melk, Laktose)
Blomkål
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
905 kcal
Fett:
54 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også gratinere potetmosen med litt ost i ovnen i 10–15 minutter på 220 grader.

Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, til den er gyllen. Tilsett ½ ss smør og en klype sukker, og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp en ny stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett fløtesausen, og gi det hele et raskt oppkok.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del blomkålen i buketter, og skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok grønnsakene i 2–3 minutter.
Vel bekomme!