15-20
Laktosefri
Thaisalat med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, risnudler og sesam- og chilisaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- sukker
- olje
Stekt kyllingkjøttdeig
Vårløk
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Lime
½ stk
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kyllingkjøttdeig
360 g
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts
Risnudler
Risnudler
100 g
Friske grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 709 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til med litt ekstra sukker hvis du synes det er for syrlig, eller litt soyasaus hvis det mangler litt salt.
- Stekt kyllingkjøttdeig: Skyll vårløken, og skrell sjalottløken. Kutt vårløken og sjalottløken i skiver. Bland sammen saften fra den halve limen, sesam- og chilisausen, ønsket mengde av ingefærblandingen og 2 ss soyasaus i en skål.
- Risnudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Stekt kyllingkjøttdeig, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og sjalottløken i 5–6 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt, og løken er gyllen. Ha i vårløken det siste minuttet av steketiden. Skru av varmen, og bland inn 1 ts sukker og chili- og limesausblandingen (se tips).
- Friske grønnsaker: Skyll, tørk og grovhakk hjertesalaten. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og plukk bladene av korianderen. Bland sammen salaten, gulroten og korianderen i en skål, eller server dem hver for seg.
- Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server dem til retten.