Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, kokte poteter og stekt savoykålblanding
Glutenfri

Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, kokte poteter og stekt savoykålblanding

4.15 (85)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Rødt eple
1 stk
Gressløk
1 bunt
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Laksefilet
300 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Savoykålblanding
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
718 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak. Bare husk å skylle sitronen godt først.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll eller skrell eplet, og kutt det i små terninger. Skyll og finhakk gressløken. Del sitronen i to. Bland eplet og gressløken med lettrømmen i en serveringsskål, og smak til med saften fra halve sitronen, salt og pepper.
 Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre fisken med salt og pepper. Klem over saften fra resten av sitronen, og stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålblandingen i 4–5 minutter. Bland inn 1 ss smør, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!