Soyamarinert laks med jasminris og mangosalat, toppet med kjerneblanding
Laktosefri

Soyamarinert laks med jasminris og mangosalat, toppet med kjerneblanding

4.36 (458)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • soyasaus
Jasminris
125 g
Laksefilet
300 g
(Fisk)
Chiliflak
1 pakke
Kimchiristede sesamfrø
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Soyasaus
4 ss
(Soya)
Olivenolje
2 ss
Mango
1 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Restaurantsalat
100 g
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
938 kcal
Fett:
48 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakene, sesamfrøene, saften fra halve limen, 4 ss soyasaus og 2 ss olivenolje i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–9 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Kutt agurken i skiver. Skyll og tørk salaten. Bland sammen mangoen, løken, agurken og salaten i en serveringsskål. Topp salaten med kjerneblandingen.
 Bruk hendene til å rive den ferdigstekte fisken i biter, og strø bitene over salaten. Bruk soyablandingen fra fiskeformen som dressing til salaten, eller server den til retten.
Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!