Marinert ytrefilet av svin og lun salat med ovnsbakte grønnsaker, servert med appelsin- og sitronvinaigrette
30-45
Laktosefri
Glutenfri

Marinert ytrefilet av svin og lun salat med ovnsbakte grønnsaker, servert med appelsin- og sitronvinaigrette

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt

Basisvarer

  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Lun salat

søtpoteter
Søtpoteter
2 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
spinat
Spinat
100 g

Marinert ytrefilet av svin

marinert ytrefilet av svin
Marinert ytrefilet av svin
300 g

Appelsin- og sitronvinaigrette

appelsin
Appelsin
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 642 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å spare tid, kan du steke kjøttet og rotgrønnsakene dagen i forveien. Da kan du sette sammen ingrediensene til en kald salat.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Lun salatSkrell søtpotetene og gulrøttene. Kutt søtpotetene i omtrent 2 cm tykke skiver, og gulrøttene i staver. Fordel søtpotetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, sitruskrydderet, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
  3. Marinert ytrefilet av svin: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og ha det over i en ildfast form. Stek kjøttet nederst i ovnen i 15–18 minutter. La kjøttet hvile i noen minutter, og skjær det i skiver før servering.   
  4. Appelsin- og sitronvinaigrette: Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha skallet fra appelsinen i en bolle, og press over saften fra sitronen. Pisk inn 3 ss olivenolje, og smak til med salt og pepper. 
  5. Lun salat, fortsettelse: Skrell og del appelsinen i båter eller skiver. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Bland spinaten med de ovnsbakte grønnsakene. Fordel grønnsakene, appelsinen og løken utover et serveringsfat.
  6. Servering: Server appelsin- og sitronvinaigretten til retten.