Hvitløksstekt torsk med eggesmør, stekt grønn- og rødkål og potetmos

Hvitløksstekt torsk med eggesmør, stekt grønn- og rødkål og potetmos

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Egg
2 stk
(Egg)
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Rødkål
300 g
Grønnkål
100 g
Bladpersille
1/2 pakke
Melk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter og stek dem i ovnen for å spare tid.

Skrell og kok potetene i 25-30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kok eggene i 7-9 minutter.
Skrell og knus hvitløken med flatsiden av kniven. Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek fiskestykkene i 2-4 minutter på den ene siden. Krydre med salt og pepper. Snu fisken, tilsett hvitløken og fiskekrydderet, og stek videre i 2-4 minutter.
Kutt rødkålen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek grønnkålen og rødkålen i 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Finhakk bladpersillen. Skyll de kokte eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i biter. Smelt 2 spiseskjeer smør i kjelen du brukte til å koke eggene, og vend inn eggebitene og bladpersillen i det smeltede smøret.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 teskje smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
540 kcal. Protein: 49 g. Karbohydrater: 38 g. Fett: 20 g. *Hvorav mettet fett: 9 g.
Vel bekomme!