Hvitløksstekt torsk med eggesmør, stekt grønn- og rødkål og potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Egg
2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Fiskekrydder
1 pakke
Torskefilet
375 g
Rødkål
300 g
Grønnkål
100 g
Bladpersille
1/2 pakke
Melk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i båter og stek dem i ovnen for å spare tid.
Skrell og kok potetene i 25-30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kok eggene i 7-9 minutter.
Skrell og knus hvitløken med flatsiden av kniven. Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek fiskestykkene i 2-4 minutter på den ene siden. Krydre med salt og pepper. Snu fisken, tilsett hvitløken og fiskekrydderet, og stek videre i 2-4 minutter.
Kutt rødkålen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek grønnkålen og rødkålen i 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Finhakk bladpersillen. Skyll de kokte eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i biter. Smelt 2 spiseskjeer smør i kjelen du brukte til å koke eggene, og vend inn eggebitene og bladpersillen i det smeltede smøret.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 teskje smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
540 kcal. Protein: 49 g. Karbohydrater: 38 g. Fett: 20 g. *Hvorav mettet fett: 9 g.
Vel bekomme!