Glutenfri
Laktosefri
Stekt torskefilet med dampet kål, asparges og reddik, servert med brunet smør med sitron
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Torskefilet
375 g
Smør
1 ss
Asparges
250 g
Reddiker
1 pakke
Finsnittet hodekål
150 g
Vann
1 dl
Sitron
½ stk
Smør
2–3 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 466 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 38 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan pakke torsken og grønnsakene inn i aluminiumsfolie, og tilberede på grillen hvis været tillater det.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker.
Kutt bunnene av aspargesene, og kutt dem i skiver på skrå. Skyll og kutt reddikene i 4 skiver. Ha aspargesene, reddikene og kålen i en kjele, og ha over 1 dl vann. Krydre med litt salt, og damp grønnsakene under lokk i 2–3 minutter.
Del sitronen i båter. Ha 2–3 ss smør i en kjele, og smelt det på middels høy varme. La smøret stå til det er nøttebrunt, og ta det av varmen. Klem over saften fra halve sitronen.
Server resten av sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!