Indrefilet av svin med blomkål, erter, kokte poteter og fløtesaus

Indrefilet av svin med blomkål, erter, kokte poteter og fløtesaus

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Poteter
700 g
Marinert indrefilet av svin
600 g
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Blomkål
1 stk
Erter
250 g
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer! Når kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 grader er det ferdigstekt.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til blomkålen og ertene i punkt 5.
Skjær indrefileten i to på langs, og skjær det deretter i to på tvers, slik at du får fire like store kjøttstykker. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek indrefiletstykkene i 1-2 minutter på hver side.
Legg kjøttet i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før servering.
Ha fløtesausen i en kjele, gi sausen et lite oppkok, og la den stå på på lav varme frem til servering.
Kutt blomkålen i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok blomkålen med potetene de siste ca. 5 minuttene av potetenes steketid, og kok ertene de siste ca. 2 minuttene.
Vel bekomme!