Fiskekaker med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og eggesmørsaus
Glutenfri

Fiskekaker med potetmos

med ovnsbakte grønnsaker og eggesmørsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
300 g
Purre
1 stk
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
816 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk to stekebrett om det blir for trangt på ett.

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar. Kok eggene i samme kjele i omtrent 8 minutter.
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i skiver. Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskekakene på den andre siden av brettet. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
 Varm opp smørsausen i en liten kjele under omrøring. Skrell og grovhakk de ferdigkokte eggene, og vend dem inn i sausen før servering.
Vel bekomme!