Glutenfri
Fiskekaker med potetmos
med ovnsbakte grønnsaker og eggesmørsausNy oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
300 g
Purre
1 stk
Fiskekaker
360 g
Potetmos
500 g
Egg
2 stk
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 816 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk to stekebrett om det blir for trangt på ett.
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar. Kok eggene i samme kjele i omtrent 8 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i skiver. Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskekakene på den andre siden av brettet. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
Varm opp smørsausen i en liten kjele under omrøring. Skrell og grovhakk de ferdigkokte eggene, og vend dem inn i sausen før servering.
Vel bekomme!