Pasta carbonara med bacon, ruccola- og tomatsalat Grana Padano
15-20

Pasta carbonara med bacon, ruccola- og tomatsalat Grana Padano

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt

Linguine og grønne erter

pasta
Pasta (Hvete)
⅓–½ pakke
grønne erter
Grønne erter
125 g

Eggeblanding

egg
Egg (Egg)
1 stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
½ stk

Kremet baconsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
baconterninger
Baconterninger
75 g
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Pastavann
½ dl

Ruccola- og tomatsalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 802 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de er gylne.

  1. Linguine og grønne erter: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kok ertene sammen med pastaen det siste minuttet av pastaens koketid. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på omtrent ½ dl av pastavannet i et desilitermål.
  2. Eggeblanding: Knekk egget i en skål, og skill eggeplommene fra eggehviten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland sammen eggeplommene og osten i en skål.
  3. Kremet baconsaus: Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og baconet i omtrent 3 minutter, til løken er blank og baconet er gyllent. Ha i crème fraîchen, og la den kremede baconsausen småkoke i omtrent 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Pasta carbonara: Bland sammen pastaen, ertene og den kremede baconsausen, og rør inn eggeblandingen. Spe på med ½ dl av pastavannet, litt etter litt, under omrøring. Smak til med salt og pepper. 
  5. Ruccola- og tomatsalat: Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen, tomatterningene, og litt olivenolje, salt og pepper på en middagstallerken.
  6. Restetips: Frys ned eggehvitene og resten av baconet, og bruk dem neste gang du trenger det.