Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- pastavann
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Linguine og grønne erter
Pasta (Hvete)
⅓–½ pakke
Grønne erter
125 g
Eggeblanding
Egg (Egg)
1 stk
Grana Padano (Egg, Melk)
½ stk
Kremet baconsaus
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
75 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Pastavann
½ dl
Ruccola- og tomatsalat
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 802 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de er gylne.
- Linguine og grønne erter: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kok ertene sammen med pastaen det siste minuttet av pastaens koketid. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på omtrent ½ dl av pastavannet i et desilitermål.
- Eggeblanding: Knekk egget i en skål, og skill eggeplommene fra eggehviten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland sammen eggeplommene og osten i en skål.
- Kremet baconsaus: Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og baconet i omtrent 3 minutter, til løken er blank og baconet er gyllent. Ha i crème fraîchen, og la den kremede baconsausen småkoke i omtrent 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Pasta carbonara: Bland sammen pastaen, ertene og den kremede baconsausen, og rør inn eggeblandingen. Spe på med ½ dl av pastavannet, litt etter litt, under omrøring. Smak til med salt og pepper.
- Ruccola- og tomatsalat: Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen, tomatterningene, og litt olivenolje, salt og pepper på en middagstallerken.
- Restetips: Frys ned eggehvitene og resten av baconet, og bruk dem neste gang du trenger det.