Glutenfri
Laktosefri
Sitruskrydret lyrfilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette
3.77 (148)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Smør
½ ss
Sjalottløk
½ stk
Grønt eple
½ stk
Dill
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ts
Smør
½ ss
Lyrfilet
375 g
Sitruskrydder
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 588 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken og gulrøttene i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 12 minutter, hvis du ønsker å forenkle oppskriften.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll eplet og dillen. Kutt eplene i små terninger, og grovhakk dillen. Bland løken, epleterningene og dillen i en serveringsskål, og vend inn ½ dl olivenolje og saften fra limen. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2 minutter på hver side. Skru av varmen, krydre fisken med sitruskrydderet, og la fisken hvile i stekepannen frem til servering.
Sil vannet av gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett 1 ts sukker og ½ ss smør, og varm det hele opp på middels varme, til sukkeret har smeltet. Vend på gulrøttene underveis slik at de blir glaserte. Krydre med litt salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i 2 minutter. Skrell og knus hvitløken med den flate siden av kniven. Ha ½ ss smør og hvitløken i kjelen sammen med potetene, og stek potetene på middels varme i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!