Soppgryte med mørkokt svinenakke, grønnkål, timian og potetmos
20-30
Glutenfri

Soppgryte med mørkokt svinenakke, grønnkål, timian og potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1–2 dl

Soppgryte med mørkokt svinenakke

aromasopp
Aromasopp
200 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
400 g
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
mørkokt svinenakke
Mørkokt svinenakke
350 g
timian
Timian
½–1 bunt
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
oksebuljong
Oksebuljong
½–1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
1 pakke
Vann
2 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 874 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne 1–2 dl rød- eller hvitvin i soppgryten etter timianbladene er tilsatt, og kok den ned til halvparten av mengden, før du har i kjøttet og resten av ingrediensene.

  1. Potetmos: Skyll eller skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Soppgryte med mørkokt svinenakke: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skjær kjøttet i terninger, og ta vare på kraften i posen. 
  3. Soppgryte med mørkokt svinenakke, fortsettelse: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og hvitløken i 3–4 minutter, eller til soppen og løken er gyllen. Ha i gulrøttene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Dra timianbladene av stilkene med to fingre, og ha dem i kjelen. Vend inn kjøttet, kraften fra posen, crème fraîchen, oksebuljongen, steinsoppulveret, og spe på med omtrent 2 dl vann, til soppgryten har ønsket tykkelse. La soppgryten småkoke i omtrent 8 minutter, eller til gulrøttene er møre og kjøttet er gjennomvarmt. Bland grønnkålen inn i soppgryten, og la den småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper før servering. 
  4. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  5. Vel bekomme!