20-30
Glutenfri
Pannestekt lyrfilet med rødløksbakte reddiker og brokkoli, smørsaus og krydderpoteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Krydderpoteter
Poteter
350 g
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ts
Rødløksbakte reddiker og brokkoli
Brokkoli
1 stk
Reddiker
½ pakke
Rødløk
½ stk
Pannestekt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
1 ts
Smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 555 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del potetene i to, og stek dem i ovnen sammen med brokkolien for å spare tid og oppvask.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Krydderpoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn kryddermiksen og 1 ts smør.
- Rødløksbakte reddiker og brokkoli: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skyll og kutt reddikene i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Fordel brokkolien, reddikene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gyllen.
- Pannestekt lyrfilet: Tørk og del fisken i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
- Smørsaus: Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
- God middag!