Pasta casarecce i kremet paprikasaus med kyllingfilet, røkt paprika og spinat
15-20

Pasta casarecce i kremet paprikasaus med kyllingfilet, røkt paprika og spinat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje

Pasta casarecce

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Kremet paprikasaus med spinat

gul løk
Gul løk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
spinat
Spinat
50 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
tomatpuré
Tomatpuré
½–1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
røkt paprikakrydder
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Pastavann
1 dl

Stekt kyllingfilet

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 745 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en jevnere saus, kan du mikse sausen sammen med en stavmikser eller blender før du har i spinaten.

  1. Pasta casarecce: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på omtrent 1 dl av pastavannet. 
  2. Kremet paprikasaus med spinatSkrell og finhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll spinaten i kaldt vann. 
  3. Stekt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper, og ha kyllingen over på en tallerken.
  4. Kremet paprikasaus med spinat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken og paprikaen i 2–3 minutter, og tilsett 1–2 ss av tomatpuréen. Stek videre i 1 minutt, og vend inn crème fraîchen, grønnsaksbuljongen og paprikakrydderet, og spe på med litt av pastavannet til sausen har ønsket konsistens. Kok opp, og smak til med salt og pepper (se tips). Vend inn spinaten, og la sausen småkoke i 1–2 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Ta stekepannen av varmen, og vend inn pastaen og kyllingen.
  5. God middag!