Glutenfri
Laktosefri
Sesambakt laksefilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chili-saus og lime
4.18 (512)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
125 g
Laksefilet
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Delt kinakål
200 g
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 667 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne, og dryss dem over retten ved servering. Da får de en god og nøtteaktig smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrøene, og krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell rødløken og gulroten. Kutt rødløken, gulroten og kinakålen i strimler. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og kinakålen i 2–3 minutter. Smak til med salt.
Kutt limen i båter, og server båtene og chilisausen til retten.
Vel bekomme!