Sesambakt laksefilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chili-saus og lime
Glutenfri
Laktosefri

Sesambakt laksefilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chili-saus og lime

4.18 (512)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
125 g
Laksefilet
300 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Delt kinakål
200 g
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
667 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne, og dryss dem over retten ved servering. Da får de en god og nøtteaktig smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrøene, og krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Skrell rødløken og gulroten. Kutt rødløken, gulroten og kinakålen i strimler. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og kinakålen i 2–3 minutter. Smak til med salt. 
Kutt limen i båter, og server båtene og chilisausen til retten.
Vel bekomme!