Laktosefri
Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer, toppet med hakkede peanøtter og koriander
4.15 (723)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Eggnudler
125 g
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Egg
2 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 736 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 59 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Unngå å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan sette dem i halsen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Kutt vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter.
Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulrøttene, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen. Varm opp, og bland alt godt sammen. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene og vårløken.
Kutt limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og de hakkede peanøttene over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten (se tips).
Vel bekomme!