Laktosefri
Søtpotet- og gulrotsuppe med grønnkålchips og nanbrød
4.21 (131)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvite bønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokosmelk
165 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
4 dl
Grønnkål
100 g
Nanbrød
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Lime
½ stk
Peanøtter
40 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 947 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 119 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pensle gjerne nanbrødene med litt smør, og gni dem med et knust hvitløksfedd før servering for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten og gulrøttene i terninger. Skrell og finhakk løken. Sil laken av de hvite bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stor kjele til middels varme og ha i litt olje. Stek søtpotet- og gulroterningene, løken og ingefærblandingen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett de hvite bønnene, kokosmelken, grønnsaksbuljongen og omtrent 4 dl vann. La det hele småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til grønnsakene er myke. Ta platen av varmen, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Ha litt mer vann i suppen hvis den blir for tykk. Smak til suppen med litt salt, pepper og saften fra halve limen.
Vend grønnkålen i litt olje, salt og pepper og fordel bladene utover et stekebrett med bakepapir. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Vend om på den underveis.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp suppen med persillen og peanøttene. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!