Nektarinsalat med fetaost, avokado og myntevinaigrette, servert med nystekte multibrød

Nektarinsalat med fetaost, avokado og myntevinaigrette, servert med nystekte multibrød

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • sukker/honning
Couscous
62 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Nektarin
1 stk
Avokado
1 stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Mynte
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Sukker/honning
1 ts
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
868 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater det, kan avokadoen, nektarinene og hjertesalaten deles i to, og grilles på snittflatene før de deles i skiver og blandes i salaten. Multibrødene kan også varmes på grillen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Kok edamamebønnene med couscousen de omtrent 2 siste minuttene av koketiden. La couscousen avkjøles før den skal blandes inn i salaten.
Skrell løken og del den i tynne strimler. Ha løken i en skål, og vend inn saften fra halve limen og ønsket mengde chiliflak. 
Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll, tørk og del salatbladene i grove biter. Skyll og del nektarinen i båter. Del avokadoen i to og fjern steinen. Skrell og del avokadoen i skiver.
Skyll, tørk og finhakk mynten. Bland sammen mynten, ½ dl olivenolje og saften fra halve limen. Kjør myntevinaigretten glatt med en stavmikser eller i en blender, og smak til med 1 ts sukker eller honning, salt og pepper.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
 Vend den ferdigkokte couscousen og den marinerte rødløken inn i nektarinsalaten, og smuldre fetaosten over. Topp salaten med myntevinaigretten, og server multibrødene til retten. 
Vel bekomme!