Ramen med bløtkokte egg, reddik og sopp toppet med sprøstekte halloumiterninger

Ramen med bløtkokte egg, reddik og sopp toppet med sprøstekte halloumiterninger

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
  • vann
Aromasopp
200 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Limeskall
2 ts
Eggnudler
125 g
(Egg, Hvete)
Vann
7 dl
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Egg
2 stk
(Egg)
Reddiker
1 pakke
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Lime
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
787 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i oljen fra pakken med ingefærblanding. Stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett resten av pakken med ingefærblanding, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 7 dl vann, grønnsaksbuljongen og soppulveret, og kok opp. Skyll limen godt, og riv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til buljongen med limeskallet og omtrent 3 ss soyasaus. Tilbered eggenudlene som anvist på pakken, men tilbered dem i buljongvannet.    
 Kok eggene i omtrent 6 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to.  
 Skyll reddikene og korianderen. Del reddikene i tynne skiver, og grovhakk korianderen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder. 
Del halloumien i terninger. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Vend inn litt soyasaus mot slutten av steketiden. 
 Fordel nudler, reddikskivene og ramenbuljongen i to skåler og topp med de sprøstekte halloumiterningene, eggene, sesamfrøene og korianderen. Del limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!