Laktosefri
Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Kushiyaki er det de kaller grillet mat på spyd i Japan. Prøv gjerne denne digge retten med grillet laksefilet glasert med soya- og ingefærsaus.
Kushiyaki er det de kaller grillet mat på spyd i Japan. Prøv gjerne denne digge retten med grillet laksefilet glasert med soya- og ingefærsaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
125 g
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Laksefilet
300 g
Grillspyd
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 812 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kushiyaki tilberedes tradisjonelt over grillkull, og det kan du også gjøre. Forbered tilbehøret på kjøkkenet, og ta med alt ut i hagen eller på balkongen. Maten grilles raskt over direkte varme, og er ferdig på 2–3 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Klem limen mot kjøkkenbenken. Del limen i to, og press saften over i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp det sammen til sukkeret er løst opp. Krydre med salt og pepper. Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene i limemarinaden, og la salaten stå fremme til servering.
Del laksestykkene i to på langs, og tre bitene på grillspydene. Legg laksespydene på et stekebrett med bakepapir, og fordel soya- og ingefærsausen på fiskestykkene. Stek laksespydene øverst i ovnen i 4–5 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de er gylne. Legg frøene over på et lite fat.
Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland eplet med den ferdigkokte risen.
Anrett laksen med risen og salaten. Server chilimajonesen og sesamfrøene til retten. God middag!
Vel bekomme!