Ovnsbakt laks med spinatkremet linguine og frisk eplesalat
15-20

Ovnsbakt laks med spinatkremet linguine og frisk eplesalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Spinatkremet linguine

linguine
Linguine (Hvete)
200 g
purre
Purre
1 stk
spinat
Spinat
100 g
sitron
Sitron
½ stk
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Ovnsbakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Eplesalat

grønt eple
Grønt eple
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 876 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også pannesteke laksen: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 4 minutter på hver side, til den flaker seg. Krydre med salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Pasta: Tilbered ​pastaen som anvist på pakken.
  3. Spinatkremet linguine: Kutt purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk spinaten. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern.
  4. Ovnsbakt laks: Legg fisken i en smurt ildfast form, og topp med sitronskallet og litt olivenolje, salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter. Fisken skal helst ha en mørk rosa kjerne. 
  5. Spinatkremet linguine, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er blank. Tilsett fløten, og kok opp. Ha i grønnsaksbuljongen og spinaten, og la det hele småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn den ferdigkokte pastaen, og smak til med salt, pepper og saften fra den halve sitronen.
  6. Eplesalat: Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Bland sammen epleskivene og saften fra resten av sitronen i en serveringsskål.
  7. Vel bekomme!