Glutenfri
Lettsaltet torsk
med kokte poteter, ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og soyasmørNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Lettsaltet torskefilet
300 g
Vann
1 l
Grønne erter
125 g
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Kryddersmør
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 544 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i grove biter og bak dem i ovnen sammen med gulrøttene, så blir det mindre oppvask.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele. Skru av varmen, og ha fisken i vannet. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg lett. Løft fisken forsiktig ut av kjelen, over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Ha ertene, ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og kok opp på middels høy varme. Mos ertene sammen med en stavmikser eller stapper til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
Smelt kryddersmøret i en liten kjele på middels varme. Rør inn soyasausen.
Vel bekomme!