Lettsaltet torsk med kokte poteter, ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og soyasmør
Glutenfri

Lettsaltet torsk

med kokte poteter, ertepuré, ovnsbakte gulrøtter og soyasmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Lettsaltet torskefilet
300 g
(Fisk)
Vann
1 l
Grønne erter
125 g
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
544 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i grove biter og bak dem i ovnen sammen med gulrøttene, så blir det mindre oppvask.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre. 
 Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele. Skru av varmen, og ha fisken i vannet. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg lett. Løft fisken forsiktig ut av kjelen, over på en tallerken med kjøkkenpapir. 
 Ha ertene, ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og kok opp på middels høy varme. Mos ertene sammen med en stavmikser eller stapper til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
 Smelt kryddersmøret i en liten kjele på middels varme. Rør inn soyasausen. 
Vel bekomme!