Vegetar
Bulgursalat
med flaskegresskar, rødbete, tranebær og ruccola, servert med ovnsbakt brieNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Flaskegresskar
½–1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Salvie
1 bunt
Bulgur
125 g
Sitruskrydder
1 pakke
Smør
2 ss
Olivenolje
2 ss
Brie
1 pakke
Cashewnøtter
40 g
Ruccola
50 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 829 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 97 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll gresskaret i kaldt vann. Kutt gresskaret i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver på omtrent ½ cm. Skrell rødbeten, kutt den i to og deretter i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt reddikene i to. Fordel rødløken, reddikene, gresskaret og rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salviebladene, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør og 2 ss olivenolje. Ha i bulguren, litt salt og halve pakken med sitruskrydderet, og bland det hele godt sammen. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg lokk på kjelen, og skru ned til lav varme når det koker. La bulguren trekke i omtrent 10 minutter, og ta kjelen av varmen. La bulguren stå i omtrent 5 minutter til.
Del brien i fire. Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Strø over cashewnøttene, og stek det hele i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen. Topp salaten med cashewnøttene og litt balsamicoeddik før servering, og server brien til retten.
Vel bekomme!