Bulgursalat med flaskegresskar, rødbete, tranebær og ruccola, servert med ovnsbakt brie
Vegetar

Bulgursalat

med flaskegresskar, rødbete, tranebær og ruccola, servert med ovnsbakt brie
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • balsamicoeddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Flaskegresskar
½–1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Salvie
1 bunt
Bulgur
125 g
(Hvete)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
2 ss
Olivenolje
2 ss
Brie
1 pakke
(Melk, Laktose)
Cashewnøtter
40 g
(Cashewnøtter)
Ruccola
50 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
829 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
97 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyll gresskaret i kaldt vann. Kutt gresskaret i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver på omtrent ½ cm. Skrell rødbeten, kutt den i to og deretter i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt reddikene i to. Fordel rødløken, reddikene, gresskaret og rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salviebladene, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør og 2 ss olivenolje. Ha i bulguren, litt salt og halve pakken med sitruskrydderet, og bland det hele godt sammen. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg lokk på kjelen, og skru ned til lav varme når det koker. La bulguren trekke i omtrent 10 minutter, og ta kjelen av varmen. La bulguren stå i omtrent 5 minutter til.
 Del brien i fire. Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Strø over cashewnøttene, og stek det hele i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen. Topp salaten med cashewnøttene og litt balsamicoeddik før servering, og server brien til retten. 
Vel bekomme!