15-20
Glutenfri
Vegetar
Indisk kikertgryte servert med basmatiris, krydderbakt blomkål og ristede cashewnøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- cashewnøtter,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Marinert blomkål
Blomkål
½–1 stk
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
Olivenolje
1 ss
Basmatiris med karri
Basmatiris
135 g
Karri
1 pakke
Indisk kikertgryte
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Indisk saus (Selleri, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Ristede cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1015 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 126 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å spare oppvask, kan du også riste cashewnøttene i ovnen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden til blomkålen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Marinert blomkål: Del blomkålen i mindre buketter, og fordel bukettene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn tikka masala-pasten og omtrent 1 ss olivenolje. Stek blomkålbukettene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
- Basmatiris med karri: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha pakken med karri i kokevannet.
- Indisk kikertgryte: Skrell og finhakk løken. Skyll og del tomaten i terninger, og skyll kikertene og spinaten i kaldt vann.
- Indisk kikertgryte, fortsettelse: Varm opp en romslig kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene og løken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Vend inn tomatterningene når det gjenstår omtrent 2 minutter av steketiden. Ha på den indiske sausen, og la gryten småkoke i omtrent 5 minutter. Vend spinaten inn i gryten, og la det småkoke til spinaten har falt litt sammen. Spe med litt vann ved behov, og smak til med salt og pepper før servering.
- Ristede cashewnøtter: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i 2–3 minutter, eller til de er gylne.
- Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen og cashewnøttene, og server mangochutneyen til retten.