Kan grilles
Laktosefri
Vegetar
Stekt hjertesalat
med quinoa og edamamebønner, servert med ponzu og curry- og mangodressingNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Quinoa
125 g
Reddiker
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Cashewnøtter
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Edamamebønner
1 pakke
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Ponzusaus
1 pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 694 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis været tillater det, kan du pensle snittflaten på hjertesalaten med litt olje og tilberede på grillen.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken. Skyll og kutt reddikene i to eller fire. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Skrell og finhakk sjalottløken, og grovhakk cashewnøttene.
Del hjertesalaten i fire igjennom stilkfestet, slik at du får fire båter. Skyll og tørk hjertesalaten godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hjertesalatbåtene i 1–2 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper, og legg salaten over på en tallerken.
Varm opp stekepannen til middels høy varme. Stek sjalottløken og reddikene med ingefærblandingen i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn den ferdigkokte quinoaen, edamamebønnene, cashewnøttene og halvparten av vårløken. Stek det hele videre i 2–3 minutter, til alt er gjennomvarmt. Smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
Kutt resten av limen i båter. Fordel quinoasalaten utover et fat, og ha den stekte hjertesalaten på toppen. Ha over ponzusausen og curry- og mangodressingen, og topp med ønsket mengde av chiliflakene og resten av vårløken. Server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!