20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Soppyakiniku med sesamstekt brokkoli og edamamebønner, servert med speilegg og villris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- soya
Basisvarer
- sukker
- hvitvinseddik
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Villrisblanding
Villrisblanding
125 g
Soppyakiniku
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Sukker
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Vann
¼ dl
Soyasaus (Soya)
½ dl
Topping
Vårløk
½–1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
Sesamstekt brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Lime
½ stk
Speilegg
Egg (Egg)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 668 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne saltredusert soyasaus.
- Villrisblanding: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Yakinikusaus: Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, 1 ss hvitvinseddik, ¼ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.
- Sesamstekt brokkoli og edamamebønner: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og sesamfrøene i omtrent 3 minutter. Ha i edamamebønnene og hvitløken, og stek videre et par minutter. Ha det hele over på en tallerken, og krydre med litt salt og pepper.
- Soppyakiniku: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i sjalottløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Vend inn yakinikusausen. Skru ned til lav varme, og la soppyakinikuen trekke til resten av retten er klar.
- Speilegg: Varm opp en ny stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene forsiktig i stekepannen, og stek dem i omtrent 5 minutter, eller til eggehviten har stivnet. Krydre med litt salt og pepper.
- Topping: Skyll og del vårløken i tynne skiver. Topp retten med vårløken og chilimajonesen ved servering.