Soppyakiniku med sesamstekt brokkoli og edamamebønner, servert med speilegg og villris
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Soppyakiniku

med sesamstekt brokkoli og edamamebønner, servert med speilegg og villris
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Villrisblanding
125 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Sukker
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Vann
¼ dl
Soyasaus
½ dl
(Soya)
Vårløk
½–1 pakke
Chilimajones
⅓ pakke
(Egg, Sennep)
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Lime
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
668 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
71 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne saltredusert soyasaus.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, 1 ss hvitvinseddik, ¼ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.  
 Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og sesamfrøene i omtrent 3 minutter. Ha i edamamebønnene og hvitløken, og stek videre et par minutter. Ha det hele over på en tallerken, og krydre med litt salt og pepper.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i sjalottløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Vend inn yakinikusausen. Skru ned til lav varme, og la soppyakinikuen trekke til resten av retten er klar. 
 Varm opp en ny stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene forsiktig i stekepannen, og stek dem i omtrent 5 minutter, eller til eggehviten har stivnet. Krydre med litt salt og pepper.
 Skyll og del vårløken i tynne skiver. Topp retten med vårløken og chilimajonesen ved servering.
Vel bekomme!