Stekt kveitefilet
med hvitløksbakte reddiker og brokkoli, bearnéssaus og saltkokte poteterNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Brokkoli
½ stk
Reddiker
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Kveitefilet m/skinn
325 g
Smør
½ ss
Bearnéssaus
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 491 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 35 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også dele potetene i to, og steke dem i ovnen med reddikene og brokkolien.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i saltet vann i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skyll og kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gjennomstekt.
Del fisken i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!