Fiskegrateng
med kokte poteter, brokkoli og gulrøtter, servert med sitronsmørNy oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Brokkolibuketter
150 g
Sitron
1 stk
Smør
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 807 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Strø litt revet parmesan over fiskegratengen før steking for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott eller en skje. Dryss over paneringen, og fordel noen små biter med smør på toppen. Stek gratengen midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrøttene og brokkolibukettene sammen med potetene de siste 2–4 minuttene av potetenes koketid.
Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og rør inn ønsket mengde av sitronskallet.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!