Laksepoke med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing
Laktosefri

Laksepoke med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing

4.56 (475)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
Jasminris
135 g
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Grønt eple
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Syltet ingefær
1 pakke
Chilimajones
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 982 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

Tilbered risen som anvist på pakken. Tilsett edamamebønnene de siste 2 minuttene av koketiden.
Bland sammen ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær laksen i mellomstore terninger, og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzu- og teriyakisausen. 
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, rødkålen, eplet, edamamebønnene og den revne gulroten over. Topp retten med ingefæren, resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.
God middag!