
Ovnsbakt torsk med småpoteter, asparges, blomkål og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Småpoteter
600 g
Torskefilet
675 g
Bearnéssaus
1 pakke
Blomkål
1 stk
Asparges
1 bunt
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha en smørklatt oppå fisken før du steker den i ovnen for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på220 grader.
Kok småpotetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 5.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og topp med litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 9-13 minutter, eller til den har begynt å flake seg.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Del blomkålen i grove buketter, og fjern de nederste 2-3 cm av aspargesene. Kok blomkålbukettene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av potetenes koketid, og aspargesene de siste 2-3 minuttene.
Vel bekomme!