Pasta farfalle i kremet paprikasaus med kyllingfilet, paprika og grønnkål
15-20

Pasta farfalle i kremet paprikasaus med kyllingfilet, paprika og grønnkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Pasta farfalle

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Kremet paprikasaus med paprika og grønnkål

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
grønnkål
Grønnkål
100 g
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
2–3 dl
tomatpuré
Tomatpuré
1–2 ss
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Stekt kyllingfilet

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 819 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en jevnere saus, kan du mikse sausen sammen med en stavmikser eller blender før du har i grønnkålen.

  1. Pasta farfalle: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på omtrent 1 dl av pastavannet.
  2. Kremet paprikasaus med paprika og grønnkålSkrell og finhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll grønnkålen i kaldt vann. 
  3. Stekt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper, og ha kyllingen over på en tallerken.
  4. Kremet paprikasaus med paprika og grønnkål, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken og paprikaen i 2–3 minutter, og tilsett 1–2 ss av tomatpuréen. Stek videre i 1 minutt, og rør inn matfløten og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og smak til med salt og pepper (se tips). Vend inn grønnkålen, og la sausen småkoke i 1–2 minutter, til grønnkålen har falt litt sammen. Ta stekepannen av varmen, og vend inn pastaen. Spe med litt av pastavannet til den kremede paprikasausen har ønsket konsistens.
  5. God middag!