15-20
Pasta farfalle i kremet paprikasaus med kyllingfilet, paprika og grønnkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Pasta farfalle
Pasta (Hvete)
200 g
Kremet paprikasaus med paprika og grønnkål
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønnkål
100 g
Matfløte (Melk, Laktose)
2–3 dl
Tomatpuré
1–2 ss
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Stekt kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 819 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 61 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en jevnere saus, kan du mikse sausen sammen med en stavmikser eller blender før du har i grønnkålen.
- Pasta farfalle: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på omtrent 1 dl av pastavannet.
- Kremet paprikasaus med paprika og grønnkål: Skrell og finhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll grønnkålen i kaldt vann.
- Stekt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper, og ha kyllingen over på en tallerken.
- Kremet paprikasaus med paprika og grønnkål, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken og paprikaen i 2–3 minutter, og tilsett 1–2 ss av tomatpuréen. Stek videre i 1 minutt, og rør inn matfløten og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og smak til med salt og pepper (se tips). Vend inn grønnkålen, og la sausen småkoke i 1–2 minutter, til grønnkålen har falt litt sammen. Ta stekepannen av varmen, og vend inn pastaen. Spe med litt av pastavannet til den kremede paprikasausen har ønsket konsistens.
- God middag!