Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- sukker
- pepper
- olje
Couscous
Couscous (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Svinekebab
Kjøttdeig av svin
350 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Salt
½ ts
Ratatouille
Rødløk
½–1 stk
Grønn paprika
½–1 stk
Squash
½–1 stk
Moste tomater
350 ml
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke
Til servering
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 635 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill gjerne svinekebaben på grillspyd hvis du har. Legg spydene på grillen i 4–6 minutter, avhengig av tykkelsen. Snu på spydene underveis i steketiden slik at kebaben blir jevnt grillet.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men tilsett grønnsaksbuljongen i kokevannet.
- Svinekebab: Bland kjøttdeigen, kryddermiksen og ½ ts salt sammen i en skål. Fukt hendene i kaldt vann, og form deigen til avlange flate pølser. Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek dem i ovnen i 12–15 minutter.
- Ratatouille: Skrell og kutt løken og ønsket mengde av paprikaen og squashen i terninger på omtrent 1 cm.
- Ratatouille, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og squashen i 2–3 minutter, til grønnsakene er gylne. Tilsett de moste tomatene og middelhavskrydderet, og la det hele småkoke under lokk frem til servering. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett eventuell stekesjy fra kjøttet i gryten for ekstra god smak.
- Til servering: Server urtedressingen til retten.