Pannestekt lyrfilet med rødløksbakte reddiker og brokkoli, smørsaus og krydderpoteter
20-30
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med rødløksbakte reddiker og brokkoli, smørsaus og krydderpoteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Krydderpoteter

poteter
Poteter
350 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ts

Rødløksbakte reddiker og brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
reddiker
Reddiker
½ pakke
rødløk
Rødløk
½ stk

Pannestekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
1 ts

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 555 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del potetene i to, og stek dem i ovnen sammen med brokkolien for å spare tid og oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Krydderpoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn kryddermiksen og 1 ts smør.  
  3. Rødløksbakte reddiker og brokkoli: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skyll og kutt reddikene i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Fordel brokkolien, reddikene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gyllen. 
  4. Pannestekt lyrfilet: Tørk og del fisken i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. 
  5. Smørsaus: Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. 
  6. God middag!