Søtpotetsalat med krydderstekt halloumi, srirachasaus og hvitløksdressing
20-30

Søtpotetsalat med krydderstekt halloumi, srirachasaus og hvitløksdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Søtpotetsalat

søtpotet
Søtpotet
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
honning
Honning
1 pakke
brokkoli
Brokkoli
½ stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
kikerter
Kikerter
1 pakke

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Krydderstekt halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
100–200 g
red rub-krydder
Red rub-krydder
1 pakke

Servering

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 818 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Halloumien smaker best helt nystekt! Pass derfor på at dere er klare til å spise før du steker halloumien.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Søtpotetsalat: Skrell og del søtpoteten i terninger på omtrent 2x2 cm, og skrell og del rødløken i båter. Fordel søtpoteten og rødløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, salt og pepper. Stek søtpoteten og rødløken i ovnen i omtrent 10 minutter.
  3. Søtpotetsalat, fortsettelse: Del brokkolien i buketter, skrell og finhakk hvitløken, og sil laken av kikertene. Fordel brokkolien og kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien og kikertene i ovnen under søtpoteten i omtrent 10 minutter. 
  4. Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  5. Krydderstekt halloumi: Del halloumiosten i skiver. Bland red rub-krydderet og litt olivenolje på en tallerken. Vend halloumiskivene i krydderblandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek osten i 3–4 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen skorpe. 
  6. Servering: Topp søtpotetsalaten med den krydderstekte halloumiosten, og server hvitløksdressingen, srirachasausen og multibrødene til retten. Del limen i båter, og server båtene til retten.