30-45
Quesadillas med svarte bønner og paprika, servert med tomatsalsa og guacamole
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Tomatsalsa
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Rød chili
¼–½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Guacamole
Guacamole
1 pakke
Bønnefyll
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Koriander
½ bunt
Rødløk
½ stk
Three spice
1 pakke
Rød chili
¼–½ stk
Quesedillaer
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
Revet mozzarella (Melk, Laktose)
90 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 859 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Den hvite hinnen inne i chilien og frøene er de sterkeste delene av chilien. Fjern gjerne disse dersom du ikke er glad i veldig sterk mat.
- Tomatsalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll tomaten og chilien, og del tomaten i terninger og finhakk chilien. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen tomaten, halvparten av den grovhakkede korianderen, halvparten av chilien og halvparten av løken i en skål, smak til med omtrent 1 ss olivenolje, saft fra halve limen, salt og pepper.
- Guacamole: Ha guacamolebasen i en skål, og smak til med omtrent 2 ss av tomatsalsaen og litt saft fra limen.
- Bønnefyll: Skyll og del paprikaen i strimler, og skrell og finhakk hvitløken. Sil laken av bønnene og maiskornene, og skyll bønnene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene, maisen, paprikaen, resten av løken, hvitløken, chilien og korianderen i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Hakk opp bønnene med stekespaden underveis i stekeprosessen. Ha på tacokrydderet, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt.
- Quesadillaer: Fordel bønnefyllet og den revne mozzarellaen jevnt på toppen av halvparten av hver av tortillalefsene. Brett den andre halvparten over fyllet, slik at du får en halvsirkel. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og stek quesadillaene i omtrent 5 minutter på hver side, eller til osten har smeltet. Bruk gjerne to stekepanner, slik at du får stekt flere samtidig.
- Servering: Del de ferdigstekte quesadillaene i trekanter, og server tomatsalsaen og guacamolen til.