Glutenfri
Okseculotte
med grillet ananassalsa, krydderpoteter og ajvardressingNy oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Okseculotte er litt ukjent i Norge, men dette nydelige kjøttstykket fortjener oppmerksomhet. Tilberedt sous-vide blir det veldig mørt, perfekt på grillen.
Okseculotte er litt ukjent i Norge, men dette nydelige kjøttstykket fortjener oppmerksomhet. Tilberedt sous-vide blir det veldig mørt, perfekt på grillen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Ananas
½ stk
Rødløk
1 stk
Squash
1 stk
Lime
½ stk
Chipotlemiks
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Sukker
½ ts
Yoghurt
150 g
Ajvar
½–1 pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Culotte sous vide
300 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 615 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme.
Skrell og kutt ananasen i 4 båter. Fjern den innerste, harde kjernen. Skrell og kutt rødløken i 6 båter. Skyll og kutt squashen i omtrent 1 cm tykke skiver. Rør sammen saften fra den halve limen, ønsket mengde av chipotlemiksen, 1 ss olivenolje og ½ ts sukker i en serveringsskål.
Ha yoghurten i en skål, og smak til med ajvaren, salt og pepper.
Brett et stykke aluminiumsfolie dobbelt, og pakk potetene inn i det. Grill krydderpotetpakken over direkte varme i 8–10 minutter. Rist på pakken et par ganger under grillingen.
Snitt et rutemønster i fettkappen på kjøttet, og gni det inn med olje og salt. Pensle ananasen, squashen og løken med olje. Grill det hele først over direkte varme i omtrent 3 minutter, til det har pene grillstriper. Grill deretter kjøttet og grønnsakene over indirekte varme i omtrent 4 minutter. La kjøttet hvile på et fat i 3 minutter før servering.
Kutt den grillede ananasen i små terninger, og vend den i lime- og chiliblandingen fra punkt 2.
Skyll og tørk ruccolaen. Anrett løken, squashen, ajvardressingen og ruccolaen på et serveringsfat. Ha potetene over i en serveringsskål. Skjær kjøttet i skiver, og anrett det på en fjøl. Server ananassalsaen til retten.
Vel bekomme!