Glutenfri
Potetkaker med varmrøkt krydderlaks, syltet rødløk, ruccolasalat og eple- og dillrømme
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Bakepotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Egg
1 stk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Grønt eple
1 stk
Dill
½ bunt
Lettrømme
150 g
Reddiker
½ bunt
Ruccola
50 g
Varmrøkt krydderlaks
200 g
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du heller vil så kan potetene og gulrøttene kuttes i staver, og ovnsbakes ved 220 grader varmluft i omtrent 20 minutter.
Skrell poteten og gulrøttene, og riv dem grovt på et rivjern. Bland de revne potetene og gulrøttene sammen i en bolle, vend inn egget og krydre med litt salt og pepper.
Skrell og kutt løken i tynne ringer. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll eplet og dillen. Kutt eplet i tynne staver, og grovhakk halvparten av dillen. Ha lettrømmen i en liten skål, og vend inn eplestavene og den grovhakkede dillen. Krydre med salt og pepper.
Varm opp én eller to stekepanner til middels høy varme, og ha i litt olje. Skvis ut eventuell væske fra de raspede potetene og gulrøttene, og form blandingen til kaker i stekepannen. Stek kakene i omtrent 2 minutter på hver side til de er sprø i kantene.
Skyll reddikene, og kutt de i tynne skiver. Skyll ruccolaen. Del laksen i mindre stykker, og plukk dillen fra stilkene.
Ha eple- og dillrømmen på potetkakene, og topp med ruccolaen, laksen, reddikene, den syltede rødløken og dillen. Håper det smaker!
Vel bekomme!