Potetkaker med varmrøkt krydderlaks, syltet rødløk, ruccolasalat og eple- og dillrømme
Glutenfri

Potetkaker med varmrøkt krydderlaks, syltet rødløk, ruccolasalat og eple- og dillrømme

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Bakepotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Egg
1 stk
(Egg)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Grønt eple
1 stk
Dill
½ bunt
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Reddiker
½ bunt
Ruccola
50 g
Varmrøkt krydderlaks
200 g
(Fisk, Sennep)
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
709 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du heller vil så kan potetene og gulrøttene kuttes i staver, og ovnsbakes ved 220 grader varmluft i omtrent 20 minutter.

 Skrell poteten og gulrøttene, og riv dem grovt på et rivjern. Bland de revne potetene og gulrøttene sammen i en bolle, vend inn egget og krydre med litt salt og pepper.
 Skrell og kutt løken i tynne ringer. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.   
 Skyll eplet og dillen. Kutt eplet i tynne staver, og grovhakk halvparten av dillen. Ha lettrømmen i en liten skål, og vend inn eplestavene og den grovhakkede dillen. Krydre med salt og pepper. 
 Varm opp én eller to stekepanner til middels høy varme, og ha i litt olje. Skvis ut eventuell væske fra de raspede potetene og gulrøttene, og form blandingen til kaker i stekepannen. Stek kakene i omtrent 2 minutter på hver side til de er sprø i kantene.    
 Skyll reddikene, og kutt de i tynne skiver. Skyll ruccolaen. Del laksen i mindre stykker, og plukk dillen fra stilkene. 
Ha eple- og dillrømmen på potetkakene, og topp med ruccolaen, laksen, reddikene, den syltede rødløken og dillen. Håper det smaker! 
Vel bekomme!