Provencekrydrede kyllinglår med perlecouscous, stekte grønnsaker og lett urtedressing
15-20

Provencekrydrede kyllinglår med perlecouscous, stekte grønnsaker og lett urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Perlecouscous

perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Provencekrydrede kyllinglår

grillede kyllinglår med Provencekrydder
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Vann
1 dl

Stekte grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
squash
Squash
½–1 stk
gul løk
Gul løk
½–1 stk

Lett urtedressing

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 628 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater det kan kyllingen varmes ute på grillen. Eller plukk kjøttet fra beinene, og server det kaldt til couscoussalaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Perlecouscous: Kok couscousen etter anvisningen på pakken.  
  3. Provencekrydrede kyllinglår: Del kyllinglårene i leddene. Fordel kyllingen i en ildfast form, og pensle den med litt olje. Ha 1 dl vann i bunnen av formen. Stek kyllingen i ovnen i 15 minutter. 
  4. Stekte grønnsaker: Skyll og rens paprikaen og squashen, og skrell løken. Kutt grønnsakene i jevnstore terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter.   
  5. Perlecouscous, fortsettelse: Sil vannet av couscousen når den er ferdigkokt, og krydre med salt og pepper. Bland de stekte grønnsakene, buljongen og couscousen sammen i en stor skål.
  6. Servering: Server grønnsakene, perlecouscousen og urtedressingen til kyllingen. God middag!