Glutenfri
Laktosefri
Krydret svin ytrefilet med potetchunks, ajvarsaus og brokkolisalat med rødløk og mais
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Ytrefilet av svin
300 g
Chipotlemiks
½–1 pakke
Oregano
1 pakke
Salt
½ ts
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
160 g
Smør
1 ss
Ajvar
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 472 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttet kan gjerne grilles ute over direkte varme i 4–5 minutter, til det har pene grillstriper. Grill det deretter over indirekte varme i omtrent 15 minutter, til det har en kjernetemperatur på 65 grader.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider i 4–5 minutter. Ha kjøttet over på en tallerken. Bland sammen chipotlemiksen, basilikum- og oreganokrydderet og ½ ts salt i en skål. Gni kjøttet inn med krydderblandingen.
Legg kjøttet oppå potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. Stek kjøttet i 12–14 minutter, og la det hvile i romtemperatur i 3–4 minutter før du skjærer det i skiver. Hvis du bruker et steketermometer, skal kjøttet stekes til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 grader (rosa kjerne), eller 68–70 grader (gjennomstekt).
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkolien i små buketter, skrell og kutt stilken i staver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Sil laken av maisen. Kok brokkolien i 3 minutter. Tilsett løken, og kok opp. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Tilsett maisen og 1 ss smør, og varm opp på høy varme i 2 minutter.
Topp retten med ajvarsausen.
Vel bekomme!