Laktosefri
Glutenfri
Honning- og chiliglasert laksefilet
med bakte poteter, pico de gallo og guacamoleNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- salt
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Røkt chilimix
½-1 pakke
Honning
1 pakke
Laksefilet
270 g
Olje
1 ss
Lime
½ stk
Ruccola
50 g
Guacamole
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 673 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend inn sitruskrydderet i de ferdigstekte potetene.
Skyll tomaten og chilien, og skrell løken. Kutt tomaten i små terninger, chilien i skiver og finhakk løken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland det hele sammen i en skål, og vend inn 1 ss olivenolje og litt salt.
Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Pisk sammen 1 ss olje, chilimiksen, litt salt, honningen, limeskallet og saft fra halve limen i en bolle. Vend fisken i marinaden.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
Kutt resten av limen i båter. Skyll ruccolaen, og server den, limebåtene og guacamolen til retten.
Vel bekomme!