25-35
Laktosefri
Glutenfri
Spicy kylling med grønnsaks- og linsesalat, servert med appelsindressing med frisk koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt
Basisvarer
- olivenolje
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Grønnsaks- og linsesalat
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønne linser
125 g
Koriander
½ bunt
Appelsindressing med frisk koriander
Appelsin
1 stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Koriander
½ bunt
Olivenolje
½ dl
Sukker
½ ts
Spicy kylling
Skivet kyllingfilet
300 g
Meksikansk grillkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 688 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 60 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å forenkle tilberedningen av denne retten, kan kyllingen krydres med kryddermiksen, og stekes i ovnen sammen med grønnsakene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Grønnsaks- og linsesalat: Skyll og rens squashen og paprikaen, og skrell løken. Kutt squashen, paprikaen og løken i jevnstore biter. Ha grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Grønne linser: Tilbered linsene som anvist på pakken.
- Appelsindressing med frisk koriander: Skyll appelsinen og chilien. Skrell og finhakk løken. Finriv skallet fra halve appelsinen på et rivjern (bare det gule), og finhakk chilien. Ha løken, appelsinskallet, chilien og ½ ts sukker i en liten skål, og klem over saften fra appelsinen og halve sitronen. Skyll, tørk og grovhakk all korianderen, og ha halvparten av korianderen og ½ dl olivenolje i skålen med de andre ingrediensene. Bland det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper.
- Grønnsaks- og linsesalat, fortsettelse: Skyll linsene i kaldt vann, og ha dem i en sikt. Ta ut grønnsakene fra ovnen, og vend inn linsene og resten av korianderen, og stek det hele videre i ovnen i 3 minutter.
- Spicy kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek kyllingen i 2 minutter på hver side. Krydre med salt og det meksikansk grillkrydderet.
- Servering: Server kyllingen med linsesalaten og appelsindressingen.