20-30
Sitruskrydret kyllinglårfilet med bakt brokkoli- og bulgursalat med eple, servert med syltet rødløk og krydderyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakt brokkoli- og bulgursalat med eple
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1–2 stk
Bulgur (Hvete)
125 g
Grønt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Sitruskrydret kyllinglårfilét
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Krydderyoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 657 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Bakt brokkoli- og bulgursalat med eple: Del brokkolien i små buketter. Skrell og del stilken i staver. Skrell hvitløken og riv ønsket mengde på et rivjern. Ha brokkolien og ønsket mengde av hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 12 minutter. Kok bulguren etter anvisningen på pakken.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkskivene. La løken trekke i laken frem til servering.
- Sitruskrydret kyllinglårfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
- Krydderyoghurt: Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med tyrkisk krydder og litt salt.
- Bakt brokkoli- og bulgursalat med eple, fortsettelse: Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Hell av vannet fra bulguren og bland den med den bakte brokkolien, epleterningene og 1 ss olivenolje i en stor skål. Krydre med litt salt og pepper, og topp med korianderen.
- Servering: Server kyllingkjøttet med brokkoli- og bulgursalaten, den syltede rødløken og krydderyoghurten.