Stekt seifilet med stuet spisskål, karamellisert løk og gremolatapoteter

Stekt seifilet

med stuet spisskål, karamellisert løk og gremolatapoteter
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss
Spisskål
½ stk
Crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hvetemel
1 ts
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Sukker
1 ss
Seifilet
300 g
(Fisk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
631 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.

 Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt spisskålen i tynne strimler. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek spisskålen i 2–3 minutter, til spisskålen er litt myk. Rør inn 1 ts hvetemel. Hell over crème fraîchen, og kok opp under omrøring. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett 1 ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til løken er gyllen.
 Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen persillen, sitronskallet, hvitløken, 2 ss olivenolje og litt saft fra sitronen i en skål (se tips). Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn gremolataen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vel bekomme!