Stekt seifilet
med stuet spisskål, karamellisert løk og gremolatapoteterNy oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss
Spisskål
½ stk
Crème fraîche
1 pakke
Hvetemel
1 ts
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
Sukker
1 ss
Seifilet
300 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 631 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt spisskålen i tynne strimler. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek spisskålen i 2–3 minutter, til spisskålen er litt myk. Rør inn 1 ts hvetemel. Hell over crème fraîchen, og kok opp under omrøring. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett 1 ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til løken er gyllen.
Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen persillen, sitronskallet, hvitløken, 2 ss olivenolje og litt saft fra sitronen i en skål (se tips). Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn gremolataen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vel bekomme!