Falafler i pitabrød med frisk eple- og dillsalat og hjemmelaget tzatziki
20-30
Vegetar

Falafler i pitabrød med frisk eple- og dillsalat og hjemmelaget tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Eplesalat

agurk
Agurk
½ stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
dill
Dill
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
dill
Dill
½ bunt
sitron
Sitron
¼–½ stk

Pitabrød

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 806 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 122 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sylt gjerne rødløken for ekstra god smak! Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
  2. Eplesalat: Skyll agurken og eplet. Del eplet og halve agurken i tynne skiver. Skyll og del hjertesalaten i grove biter. Skrell og del rødløken i tynne skiver, og ha grønnsakene i en serveringsskål. Skyll og finhakk dillen. Bland saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje, 1 ts sukker og halvparten av dillen sammen i en bolle, og vend dressingen inn i salaten. 
  3. Tzatziki: Riv resten av agurken på den grove siden av et rivjern. Klem ut så mye vann du klarer av den revne agurken. Skrell og finhakk hvitløken. Bland agurken, yoghurten, hvitløken og resten av dillen sammen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper. 
  4. Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
  5. Falafler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek falaflene i 4–5 minutter, eller til de har en gyllen skorpe.
  6. God middag!