Japan
Tempuraseisalat med basmatiris, spicy avokadochunks, sesamfrø og ponzusaus
3.69 (87)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- salt
Basmatiris
125 g
Tempurasei
330 g
Avokado
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 776 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 98 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne for ekstra smak. Hvis avokadoen er umoden, kan du steke den raskt i litt olje på høy temperatur, til den har litt farge.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek den midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomvarm og paneringen er sprø. Snu fisken en gang underveis for sprøere panering.
Kutt avokadoen i to, fjern steinen, og løft ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet i store terninger. Ha avokadoterningene i en bolle, vend inn 1 ss olivenolje, og krydre med salt og chiliflakene. Kutt limen i to, og klem saften fra den ene halvdelen over avokadochunksene. Kutt resten av limen i båter.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin, eller grovriv dem på et rivjern. Skyll, tørk og kutt salatbladene i strimler. Bland gulrot- og salatstrimlene i en bolle. Klem gjerne litt av saften fra limen over salaten.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Ha salaten på tallerkener. Kutt tempuraseien i biter, og legg bitene oppå salaten. Topp med avokadochunksene, og dryss over sesamfrøene og korianderen. Server ponzusausen og limebåtene til retten.
Vel bekomme!
